2010-07-06 2 瀏覽
又一新的甜品店開張, 唔通做甜品舖真係好好賺? 呵呵, 我都想開一間, 特別係去完呢間位於九龍城的"金寶甜品", 骨子的裝修, 氣氛舒服, 如果間舖係我開都幾正餐牌比較簡陋, 相都唔係好吸引, 款式係多, 但係有點混亂, 都唔知邊款先係主打, 整體感覺就係一堆的芭菲甜品的相, 所以我覺得似芭菲店多的!試了朱古力mosse芒果雪糕芭菲, 一杯$34, 杯仔細細, 份量唔算多, 朱古力味的mosse唔會太甜, 有淡淡的黑朱古力味, 芒果雪糕過得去, 似某某gelato的雪冰, 特別愛吃mosse加粟米片的配搭, 只係粟米片脆一點會更好庭位幾好坐, 仲有柔和音樂聽, 個人一邊食一邊relax, 爽

朱古力mosse 芭菲