2019-05-01 268 瀏覽
同媽媽即興去afternoon tea,本來想去文華東方酒店,但係即日booking 已經滿左啦,咁啱洲際接受walk in,所以我哋四點鐘就去咗洲際酒店。排隊等咗大概15分鐘,就有位可以坐啦。今次下午茶嘅主題係好出名平底鞋嘅品牌repetto,都幾新鮮嘅,同鞋嘅牌子crossover 合作。個鬆餅熱辣辣勁好食,而且一啲都唔硬,十分鬆軟。個奶油又係好好味,同scoon好夾,另外兩個jam係士多啤梨同柑橘,我都係鍾意奶油多啲。依個下午茶包兩杯飲品,大概$488/2個,啲甜品偏甜,個杯嘢飲類似湯咁,但係凍飲好難飲,好腥。反而啲鹹點好少少,呢個炸物入面有蘑菇幾好味,但啲蛋糕嗰啲真係好甜好甜,我唔太鍾意,純粹拎嚟影吓相。另外叫咗兩杯果茶,一杯係野莓,一杯係熱情果,味道偏淡,清清地都幾好。由於我未食lunch,額外叫咗個有四隻芝士嘅Pizza,Pizza個底好薄,媽咪鍾意食藍芝士,覺得好味,芝士啲料都好足,但我個人唔太鍾意隻芝士,覺得好濃味。值得一讚嘅係洲際酒店啲侍應服務態度幾好,食唔晒個Pizza打包都好細心,兩件一盒咁幫我Pat好,同我上次係欣圖軒飲茶一樣,啲服務都係好好嘅。甜品麻麻哋,但係

個鬆餅熱辣辣勁好食,而且一啲都唔硬,十分鬆軟。

甜品麻麻哋,但係服務搭救👍🏻👍🏻