2024-02-16 275 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯新年假期期間,平時都要返工風和日麗嘅時候我都坐喺Office度做緊對住部電腦,放假當然唔好匿埋喺屋企啦,果斷約咗去海港城一間可以喺花海之中享受下午茶嘅餐廳,而且一望出去係一望無際嘅海景ÉPURE佢有米芝蓮一星榮耀係現代式嘅法國餐廳,佢有個室外露台花園精心佈置咗好多花卉設計,一邊欣賞維多利亞港海景迷人景色之餘,仲可以品嚐佢哋新推出嘅法式下午茶❤️價錢方面分別有$598兩位同埋$988兩位。有多個浪漫打卡熱點,配搭清爽香檳之餘,很有精緻下午茶共有六個鹹點同埋五個甜點-香檳-2杯鹹點方面色彩繽紛,尤其是鍾意佢哋嘅法式迷你龍蝦包,煙三文魚配薯仔及魚子醬口味同口感都非常豐富呀😍煙三文魚配薯仔及魚子醬西班牙火腿及奶油南瓜多士車厘茄配番茄清湯迷你法式芝士火腿三文治法式龍蝦包黑松露芝士三文治甜點方面,一啲都唔馬虎,有酸酸甜甜的紅桑子士多啤梨慕絲蛋糕,亦都有濃郁朱古力味道,但係配搭薄荷的朱古力卷,甜甜的馬卡龍配搭咖啡真係好美味,另外佢哋嘅英式鬆餅牛油味濃郁非常之鬆軟呀!紅桑子士多啤梨慕絲蛋糕栗子歌劇院蛋糕薄荷朱古力卷法式馬卡龍原味及提子英式鬆餅喺海港城天台
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

栗子歌劇院蛋糕

薄荷朱古力卷

法式馬卡龍

原味及提子英式鬆餅

喺海港城天台享受海風,真係一流感受
好開心發現呢個寶藏餐廳
環境兼精心佈置,又有唔同嘅花卉圍繞
感覺特別休閒舒適❤️

下午茶供應時段三點至五點半
悠然下午茶價錢為$598二個再加一
專貴下午茶$998兩位再加一
上圖為尊貴下午茶!

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯

ÉPURE (尖沙咀)
尖沙咀廣東道5號海港城海洋中心4樓403號舖