2021-08-24 431 瀏覽
美味始終如一,中國人做菜式千變萬化,老外都食到舔舔脷。週末特意去旺角波鞋街買最新嘅跑鞋,出發前老公已經上網搵定好嘢食,仲預先訂定菜式今次抵讚!冰鎮醉鮑魚頭盤先來清新美味的冰鎮醉鮑魚,感覺十分 refresh ! 酒味清香不太濃,口感冰涼,鮑魚大隻肉厚彈牙,吃起來很滋味。杏汁花膠白肺湯近排工作非常勞氣加上有少少咳,一於飲返碗杏汁花膠白肺湯 滋潤一下。這個都是手工功夫多的湯水,出街飲最精明,每次睇中醫都會介紹我飲呢個湯。名副其實補肺袪痰,止咳平喘,補腎益精,滑利關節,真係男女老幼都咁啱㗎!回味無窮!干椒虎皮椒西芹炒牛肉干椒虎皮椒香辣惹味,西芹炒牛肉味道鮮美,而且很豐富的營養。牛肉炒得特別香嫩,西芹可以降血壓,非常適合我倆食用,師傅把家常菜炒得不平凡,好味呀!欖角醬燒排骨酸甜好開胃,滿滿的蜜汁香味,排骨入口軟淋多肉,欖角另有一番滋味。如一茶燻雞 遠處已經漂來陣陣煙熏香味,問咗經理原來係用老普利茶葉作燻雞 ,雞肉幼滑多汁,推介一定要連雞皮一齊食,千祈唔好怕肥,味道真的層次較多。如一小炒皇我哋去大牌檔的例牌菜式,如一果然夠鑊氣,蝦乾鹹鹹香香,鑊氣十足,用來送啤酒確實冇得頂!韮菜、蝦乾、腰果、魷魚

冰鎮醉鮑魚

杏汁花膠白肺湯

干椒虎皮椒西芹炒牛肉
干椒虎皮椒香辣惹味,西芹炒牛肉味道鮮美,而且很豐富的營養。

欖角醬燒排骨

如一茶燻雞

如一小炒皇

韮菜、蝦乾、腰果、魷魚送飯就一流,整碟小炒皇都好香口!

• 如一茶燻雞
  • 冰鎮醉鮑魚