2022-08-02
裝修以美式風格為主,牆上掛滿海執同音樂相關嘅裝飾,係充滿藝術氣息嘅嬉皮風餐廳。座位分咗兩款,有傳統方桌,另外仲有大大張靠窗同靠吧枱卡位,寬敞舒適!是日餐湯配蒜蓉包(Set) 烤法包上面搽左好厚嘅蒜蓉牛油,超級邪惡但我鐘意!蕃茄湯就比想像中甜,但入口清新!田園沙律(Set) 份量幾大,用咗多款新鮮蔬菜,沙律汁偏酸甜。招牌英式精選早餐($108)炒蛋、牛角酥、香草腸、薯餅、脆煙肉、芝士大啡菇同茄汁豆,沙律配甜黑醋汁,開胃又健康,整體嚟講食物款式好多,係超豐富嘅all day breakfast!慢煮南非香辣春雞配脆炸薯條田園沙律($138)主要用咗紅辣椒粉、油蒜鹽同其他香料製成嘅peri peri比較重口味,超惹味超上癮,鍾意食辣嘅朋友可以試吓!慢煮雞肉質保持嫩滑,配菜有薯條同沙律。番茄醬牛肉丸(+$25)自家製肉丸咬落偏軟腍,如果外皮稍為煎一煎就更好了,配香草番茄醬超正!意大利芝士餅(+$48)甜品擺盤好有心思,Tiramisu層次分明,其中咖啡同甜味好突出,芝士同表面嘅可可粉正好可以中和下。Amplifier無論環境食物同服務都幾高質,一定要再encore,呢度逢星期四仲要係singi
招牌英式精選早餐
慢煮南非香辣春雞配脆炸薯條田園沙律
番茄醬牛肉丸
意大利芝士餅
Amplifier無論環境食物同服務都幾高質,一定要再encore,呢度逢星期四仲要係singing night,歡迎客人上台獻唱,記得要book定枱!
田園沙律(Set)
是日餐湯配蒜蓉包(Set)