2017-02-26 804 瀏覽
朋友喺Poly返工,放工約食飯最就腳嘅地點就當然係尖東啊!我們這些 bff~十年如一日鍾意約喺噴水池等鍾意尖東旺中帶靜。就係希爾頓大廈商場1/F。地點方便易找到。室內環境闊落,沙發位坐得好舒服。weekday 6.30pm 我們差不多是第一批人客到達walk in 不用等位。居酒屋嘛首先要食下串燒傾吓心事。大家工作上都遇到很多心煩事,邊食邊傾就最好啦!慢工出細貨,一串一串慢慢上。串燒牛肋肉 $40,肉嫩多汁!蘆筍卷 $38,煙肉又香又脆,鮮蘆筍夠爽甜我鍾意食韓式炸雞,但朋友就鍾意食日本炸雞 $58 多啲啦!我都OK嘅,兩者都係皮脆肉嫩,而且仲係一口size,女仔食就更加有儀態啦!就算唔係食拉麵,我出名餃子控,燒餃子 $40 是不能錯過的。餃子皮真的脆到一個點,餡料仍然保持住鮮嫩多汁。之前都食過沖繩腸仔 $58,好鍾意黑椒腸點芥末醬汁,熱辣辣之餘仲小心爆汁傾傾吓計開始肚餓,大家都聞到飯香,就一於 share 一個蒲燒鰻魚丼 $128。差唔多有半條鰻魚,份量真係好足。蒲燒汁夠入味,鰻魚肥大肉厚,問唔到炭烤嘅香味,面層仲係脆卜卜嘅添越食越開胃而且天氣凍冰冰的,再追加一個牛肉雜菜鍋 $8
鍾意尖東旺中帶靜。
walk in 不用等位。
居酒屋嘛
串燒牛肋肉 $40,肉嫩多汁!
蘆筍卷 $38,煙肉又香又脆,鮮蘆筍夠爽甜

越食越開胃而且天氣凍冰冰的,再追加一個
牛肉雜菜鍋 $88。鍋底有豐富嘅雜菜,上面鋪滿了靚牛肉,仲要係半山熟,入口仍然鮮嫩,滿滿的牛肉香
當我已經捧着肚子時,體重只得100磅的閨密小姐,私下order了牛油果軟殼蟹卷 $68。牛油果夠晒香濃,軟殼蟹外脆肉嫩,我都狼吞了兩件
我們大概吃了3小時,比起吃酒店自助餐還要自在呢!
慶祝紀念
生日