2025-01-08 265 瀏覽
銅鑼灣 70年代花樣年華感甜品店開喺食冰名店隔離,呢間銅鑼灣最新糖水舖蘇三甜蜜主打中式fusion甜品,其中必試茅台朱古力布丁同冰蘇另外糖水舖最大賣點就係佢既懷舊裝修,基本上每個角落都係超級igable 📍茅台抺茶朱古力布丁$58布丁加茅台既甜品都係第一次食~個塊茅台朱古力裝飾好有趣,朱古力布丁上面鋪滿咗脆米,加埋抹茶醬喺中間,味道其實就好似平時食酒心朱古力咁唔會有好大違和感📍蜜柑桂花酒釀雪燕冰蘇 $118呢個冰其實味道幾好!本身想試佢既茶檔鴦走冰蘇,但已賣晒😭最黎蜜柑都好食~~冰蘇上面鋪滿咗蜜柑/桂花/雪燕/西米/脆米同埋金桔醬。入口啖啖清甜,加埋蜜柑桂花感覺好清新#銅鑼灣美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#銅鑼灣新餐廳#銅鑼灣冰店#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller
銅鑼灣 70年代花樣年華感甜品

📍茅台抺茶朱古力布丁$58