2016-11-16
好開心呀!同個同事OT左成個月,終於完成左個大project喇!yeah! 阿頭好好人好識做,叫我地兩個lunch去食好dd,返黎比張單佢claim錢,仲叫我地慢慢食唔洗急,我地咁辛苦都係值得既!於是我地兩個就黎左呢間一直都好想試既café,之前經過係完完全全被佢d花吸引,知道呢度係花店crossover café,覺得好有新鮮感,不過礙於我地之前日日打仗咁,食lunch都係得15分鐘度,邊有咁閒情逸致黎賞花丫~今日就唔同喇,可以放慢節奏慢慢食,感受下置身花海食lunch嘅滋味.翻開menu,我一見到”鮑魚”呢兩隻字即係雙眼發光,嘩,lunch食鮑魚喎,夠晒串咀咁晒豪~兩隻鮑魚連海蝦加入烏冬入面,鮑魚好入味同腍,蝦就夠鮮,而個烏冬就好清,完全無加入多餘嘅調味料,就係想你食到食材嘅原汁原味!同事就叫左個藍青口意粉,睇落青口都相當飽滿肥美,佢用一隻青口換左我一隻蝦,藍青口口感較一般青口creamy,而意粉帶微辣,刺激味蕾又開胃.呢個lunch食左超過個半鍾,大滿足也~!!!
於是我地兩個就黎左呢間一直都好想試既café,之前經過係完完全全被佢d花吸引,知道呢度係花店crossover café,覺得好有新鮮感,不過礙於我地之前日日打仗咁,食lunch都係得15分鐘度,邊有咁閒情逸致黎賞花丫~今日就唔同喇,可以放慢節奏慢慢食,感受下置身花海食lunch嘅滋味. 翻開menu,我一見到”鮑魚”呢兩隻字即係雙眼發光,嘩,lunch食鮑魚喎,夠晒串咀咁晒豪~兩隻鮑魚連海蝦加入烏冬入面,鮑魚好入味同腍,蝦就夠鮮,而個烏冬就好清,完全無加入多餘嘅調味料,就係想你食到食材嘅原汁原味!