2023-06-25
🥚蛋美近排花生味上癮🤭😛上環藝術風童真壁畫咖啡店🤍🎨慢活悠閑之選必試窩夫🧇✨.呢間上環嘅咖啡店建係斜坡側🤍遠離鬧市好幽靜寫意😛✨餐廳亦都設有戶外位置‼️坐出面嘅就可以觀賞住壁畫🫶🏻🤍而且有瓦遮頭唔驚落雨😛今次最開心最驚喜嘅係甜品真係好好食🥺✨.1️⃣ 帶子黑松露蘑菇意粉(💰$128)🤍意大利帶子有三粒😛帶子單面微焦幾鮮嫩✨意粉正常水準😛白汁忌廉多但比較稀🥹所以相對嚟講唔係好掛汁🙈可能煮耐咗🥹所以如果意粉可以更彈牙會更好🙈2️⃣溫泉蛋三文魚無花果沙律(💰$98)🤍沙津賣相不錯✨上面有兩塊三文魚、溫泉蛋、無花果😛沙律菜底下有好多黑醋醬🤍整體感覺好清新✨而且幾大碗下兩個人share啱啱好😛3️⃣花生醬煉奶牛角包窩夫配雪糕(💰$78)🤍呢款真係必食‼️🥺✨成隻碟上面嘅嘢我都好鍾意😹😹窩夫牛角皮脆微甜熱辣辣🥺加埋粗粒花生醬同煉奶真係冇得彈😿佢隔離用嚟陪襯嘅忌廉好輕盈👍🏻再配埋個草莓、藍莓、同好多曲奇粒嘅雪糕🥹食落真係超級超級幸福🥺✨‼️所以如果專登再過去淨係食呢樣我都制🥺4️⃣Drinks - Matcha Latte |Hazelnut Latte(💰$40@1)🤍飲品叫咗less sugar🫶🏻都係正常發揮😛不過
上環藝術風童真壁畫咖啡店🤍🎨
慢活悠閑之選必試窩夫🧇✨
1️⃣ 帶子黑松露蘑菇意粉(💰$128)
2️⃣溫泉蛋三文魚無花果沙律(💰$98)
3️⃣花生醬煉奶牛角包窩夫配雪糕(💰$78)
🤍飲品叫咗less sugar🫶🏻都係正常發揮😛不過其實每一次去Cafe叫飲品都係志在一路同friend傾偈一路飲😛只要唔難飲其實都冇咩所謂😛
📍Paintable Cafe (上環)
上環差館上街16號地舖
🤍[7.5/10]
#蛋美在上環 #上環美食 #香港美食 #中環美食 #大館 #咖啡廳 #咖啡室 #貝果 #香港貝果 #牛角包 #帶子 #拿鐵 #抹茶拿鐵 #咖啡 #溫泉蛋 #意粉 #沙律 #無花果 #榛果拿鐵 #花生醬 #窩夫 #黑松露 #三文魚 #牛油果 #煙三文魚 #士多啤梨 #草莓 #藍莓 #雪糕