2022-06-06
一直都久仰呢間cafe嘅大名,今日終於同朋友一齊過嚟打卡😛唔講得少其實呢度勁多人😂 當日打卡花牆位都滿晒,坐咗望景嘅吧枱位置,估唔到都望到好遠,望埋維港景,其實就算唔打卡坐係到望下景都幾嘆~ 朋友嗌咗份二重奏忌廉煙肉芝士短管面 ($143)芝士做到拉絲效果🧀 短管面亦都冇煮過龍,保留到意粉嘅質感,撈埋啲cheese同cream邪惡度滿分🥰自己嗌咗金箔黑松露雜菌蝴蝶粉 ($141)金箔真係完全唔孤寒,舖滿成個意粉,賣相睇落高貴咗好多(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 蝴蝶粉幾有咬口🦋黑松露都嘅份量都拿捏得好好,醬汁可以沾滿每一隻蝴蝶粉,菇控表示正🥳除咗主食,今次嚟到花藝cafe就試埋花茶🤎蝶豆花綠茶 (凍 $45)同玫瑰花紅茶 (熱 $40) 都幾清新,而且個花香係恰到好處,飲落去好舒服,聞到淡淡嘅花香🌹而且當日覺得佢哋嘅花海真係襯得好好,後尾食完返屋企先發現原來佢哋嘅花係由本地花藝師 @fleurs_damour.florist 設計,係一個適合小鳥女孩聚會打卡嘅cafe💐