2019-10-22
上次同朋友黎食Tea既時候留意到,酒店呢度既自助晚餐都有做梗promotion,折左之後成人平日既人均都300蚊左右,價錢非常相宜啵加上睇到呢期呢度既buffet主題係花膠鮑魚,聽到都覺得滋陰又養顏,所以呢晚就專程同埋家中既女皇大人入黎進補下先首先,當然唔少得有一般大眾都喜愛既冷海鮮,當晚仲有龍蝦同長蟹腳添喺沙律冷盤區入面,常見既沙律冷盤都好齊全西式、泰式同日式既冷盤涼拌都有得食另一邊亦有幾款刺身由店員即切架當晚既重點就係每位客人都會有一份花膠炆鮑魚!!!!花膠厚身黏口,鮑魚彈牙入味仲有中式既燉湯可以無限添飲之後就去左熟食區拎下各款既熱莗食下先,當中有唔少菜式都加入左燕窩同花膠,令到成件事都即刻upgrade左咁身為一個小甜魔,食完一大輪咸食,飽左六、七成……咁就緊係要去進攻主食(甜品)啦除左有常見既朱古力噴泉同新鮮生果之外,當然都有唔少既蛋糕撻點啦大部份既甜點質素都幾好,女皇大人更盛讚呢個班蘭蛋糕香而鬆軟,味道唔會過甜,見佢encore左兩三次呢度更有六款不同口味既 哈根大斯雪糕任食!!!!小甜魔表示呢晚既甜胃係獲得絕對既滿足呀
喺沙律冷盤區入面,常見既沙律冷盤都好齊全
西式、泰式同日式既冷盤涼拌都有得食
另一邊亦有幾款刺身由店員即切架
當晚既重點就係每位客人都會有一份花膠炆鮑魚!!!!
花膠厚身黏口,鮑魚彈牙入味
仲有中式既燉湯可以無限添飲