2020-11-17 34 瀏覽
最近天氣涼咗想打下邊爐所以選擇左呢一間雞煲,呢一度都比較高層望到開陽景觀。另外抗疫措施都比較做足,客人要量體溫而且有社交距離隔板。職員好細心帶我們入座,問我哋鍾意食啲咩,而我自己就唔係幾鍾意食辣,職員就介紹了一個比較養生嘅雞煲湯就是花膠雞煲湯!一般的調味料都有齊。唔駛等好耐個花膠雞煲湯就已經到咗啦。原先估計呢啲花膠湯都唔會係咁濃郁嘅味道,殊不知呢個花膠湯聞落去已經好大浸花膠味!我即刻要試吓佢!食落去個雞比較滑和嫩身,味道同個花膠湯融為一體!感覺似煲左10個鐘以上的濃湯,非常美味!如果大家鍾意一啲非傳統嘅雞煲湯底,呢一個真係非常之值得推介的!之後點咗份廣島蠔,都好厚肉!浸落去啲花膠湯底別有一番風味!仲叫咗碟萵筍片!都幾新鮮同爽口!招牌自創爆芝響鈴!呢個真係非常值得推!!!首先呢一個響鈴係新鮮熱辣炸出來的!上到碟嘅時候職員好細心咁叫我地要小心熱,真係超級熱!然後咬入去入邊啲芝士係溶化出來!芝士味非常出!口感一流!佢比一般的芝士竹輪仲要好食!果然係招牌菜!韭菜餃,粉皮比較薄,韭菜餡料豐富,殺落去濃濃

一般的調味料都有齊。

之後點咗份廣島蠔,都好厚肉!浸落去啲花膠湯底別有一番風味!

仲叫咗碟萵筍片!都幾新鮮同爽口!

韭菜餃,粉皮比較薄,韭菜餡料豐富,殺落去濃濃嘅韭菜味容易發揮出來!

下次我都在會來食啊!

• 爆芝響鈴
  • 滋補螺片花膠雞煲