2022-06-01
位於海港城港威商場既「Lady Nara」,係米芝蓮傳統泰菜 Nara Thai Cuisine既姐妹品牌,融入左西式料理的元素。另外既重點餐廳既裝修係勁岩打卡呀🤩餐廳是以度假風格為主題,好舒服懶洋洋嘅感覺🤭 每一個位都好適合打卡🤩 另外都係一個花花千秋位置,喺依個位影相勁靚😆 好開心坐到係落地玻璃嘅位置,坐座張手工籐編孔雀椅,望住依個維港景在享受依一餐下午茶🫖 完全度假feel十足💆🏼♀️🔸泰式牛肉船麵 $138黎到心心眼😍 有牛肉片、牛𦟌、牛柏葉、手打牛肉丸、牛根,十分足料,🐮牛味又好濃,手打牛肉丸食落仲有肉汁出來。仲有一碗炸豬皮🐷,脆卜卜加埋個船麵湯底好濃郁又回甘,個湯底我差唔多飲曬!🔸芒果糯米飯 $88食泰國嘢點會少得芒果糯米飯呢😆椰汁林換咗糯米飯上🍚而芒果🥭係好甜一啲都唔酸🔸蟹餅配粟米青木瓜沙律 $158蟹餅都有大舊,咬食落個感覺有少少似厚身版嘅薯餅,食到有蟹肉絲,蟹餅嘅底下有粟米蕃茄粒。旁邊都有木瓜沙律,不過份量唔算話好多,都適中既。🔸鮮芒果沙冰 $55🔸鮮椰子沙冰 $55飲住沙冰太陽透過落地玻璃投射啲光入嚟,好似去咗泰國沙灘咁樣🏖️ 沙冰夠晒清涼🤪🔸蝦片 $15蝦片嘅份量都
🔸泰式牛肉船麵 $138
🔸芒果糯米飯 $88
食泰國嘢點會少得芒果糯米飯呢😆
椰汁林換咗糯米飯上🍚
而芒果🥭係好甜一啲都唔酸
🔸蟹餅配粟米青木瓜沙律 $158
蟹餅都有大舊,咬食落個感覺有少少似厚身版嘅薯餅,食到有蟹肉絲,蟹餅嘅底下有粟米蕃茄粒。 旁邊都有木瓜沙律,不過份量唔算話好多,都適中既。
🔸鮮芒果沙冰 $55
🔸鮮椰子沙冰 $55
🔸蝦片 $15
蝦片嘅份量都好多同大塊😆
炸得好香脆,食到停唔到口呀🫢
而且又唔油膩,等d野食黎到之前有個好食既小食食住先😆