2016-04-10
遊走銅鑼灣都諗唔到食咩甜品作為一日既好結尾經過登龍街 比呢一間好有心思既韓式花藝cafe 吸引了當時差不多關門時間 樓上二樓只有我和友人 環境相當清幽 好有心思既花盆擺設相信好多人黎到都係先食環境重點是甜品Flower Tiramisu這邊我甜品都比較迷你 首先試一口Tiramisu 咖啡味不算濃 口感鬆軟 可可粉有點多 令到 食落口既Tiramisu 有少少苦 手指餅的部分 做的普普通通 rum 酒香味唔算好重 layer 可以再分得明顯的Florida Dutch Baby熱辣辣既Dutch cake 好香 cake既表面放上 strawberry banana blueberry 等等 配上幾朵小花 令人睇到好賞心悅目Dutch cake 好香蛋味 邊位有少少脆 中間好軟熟 十分欣賞 香蕉配Dutch cake 相當配合 少少失望位係strawbeey and blueberry 唔夠fresh 可能是太既的關係 呢到真係好適合比女仔三五知己黎傾計
經過登龍街 比呢一間好有心思既韓式花藝cafe 吸引了
相信好多人黎到都係先食環境 重點是