2021-07-23
朋友生日特登搵d打卡餐廳比佢,呢間book mark左好耐,趁今次決定試試!餐廳坐位好闊落,環境好靚好多打卡位,中意花主題更加唔可以錯過,連餐具都係花形!中女都湧現少女心!開胃菜係話梅車里茄,聽講係浸左成晚,入口酸maymay,堅開胃!呢到d點心全部都好與別不同,款款都好想試!叫左個紅蝦多士,用紅蝦做中菜真係第一次食,高級左幾倍,而且係原隻蝦,點上佢個蝦膏醬食,唔會油膩!要試!跟住約咗個清心蘋果叉燒酥,造型真係兩個青蘋果,雖然細細個,但啲餡係好豐富。而鹹蛋黃竹炭蘿白絲酥餅,啖啖蘿白絲,而且唔會好乾,都唔錯煙燻素鵝係我全晚最鍾意嘅嘢食,店員一打開個蓋就有一股煙散開,打卡一流,而我係唔鍾意食紅蘿蔔同腐皮嘅人,一見到入邊有齊呢兩樣,本身興趣麻麻,但朋友極力推薦,結果一試難忘,所有餡料都好爽脆,夾雜着煙燻嘅香味,食唔出紅蘿蔔嗰種奇怪嘅味道,真係好鍾意好鍾意。而拔絲咕嚕肉,竟然係肉份量比菠蘿多,兩個人食都幾大份,d汁酸甜適中,肉炸粉都唔厚,仲係脆脆地而主食叫左鳳梨櫻花蝦炒飯,好欣賞鳳梨係新鮮唔係罐頭,d飯粉紅色好吸睛,炒到好乾身,配櫻花蝦食一流。
而鹹蛋黃竹炭蘿白絲酥餅,啖啖蘿白絲,而且唔會好乾,都唔錯