2017-09-22
好耐都無黎過呢度打保齡了,變左好多好多,亦無諗過係保齡球場入面會有一間穩世Cafe自動電梯旁圍住放滿木椅同小梳化,亦見到好多不同種類,國家既小擺設原來係店主出國旅遊時既戰利品,令不同角落都充斥著異國風味。即叫即整,百分百新鮮黑松露流心芝士漢堡包 $69眼闊肚窄既我,樣樣都好想試下! 而小店有好多款手打漢堡,好似呢款黑松露流心芝士,流心比較特別,因為功夫多左,制作時間亦要拿捏得剛剛好手打令漢堡口感十足,雖然外表似比較乾,但食落口肉汁豐富,黑松露味相當突出,加上流心芝士效果,令味道更濃更美味雙重芝士蕃茄肉醬焗著條$38呢道焗薯,份量相當十足!2個人食都覺得好重料,薯條同芝士一層一層既排列,所以我選擇好似千層闊麵咁食,反而令芝士味更突出,雖然菜名為雙重芝士,但其實係有3重架! 其中2隻係mozerizer,同埋carf~ $38有咁多重享受,超值呀! 安神助眠茶 跟餐(+$32)盛器精緻細膩,透明感熱力慢慢令淡淡苿莉同薰衣草花香滲出,好懷念幾年前北海道既薰衣草味道。。。 呢度係我飲過咁多花茶之中,唯一令我深深回憶起那年北海道既日子,因為佢既味道,正正就係當時北海道薰衣草季節既香味。 好奇