2007-11-18 7 瀏覽
(17/11/07)今晚有擺酒,噪之餘,上菜亦要等....八點有枱,轉個頭book變左8:30,八點半去到,仲要等到九點。魚缸有很粗很粗的花點鳝,要左一份$349,來到每人都分唔到一舊(我地有六人)!問問之下,一份只有十四兩。如果以斤計要$390斤,一條有七斤重啊!用燒肉、蘿蔔炆,味道冶味,至於花鱔肉較腍口,平時食開那品種好味D。好失望星期六日無做焗魚腸,甜品生果都無。改左要兩碟鹵水,及凍食的鵝翼。推介鹵水的。紅燒沙田豆腐,粉絲雜菜煲,沒特別。紅燒雜菌炒牛肉,幾好食,好餸得飯。栗子炆雞煲,栗子唔夠腍,而且食得出,炆完雞才放栗子,o徙晒。鳳城野雞卷,做得好,是連肥油都炸脆晒。呢度只做到一半,吃時仍見肥肉,吃時很有罪惡感。(夾酸瓜減肥膩吧)
好失望星期六日無做焗魚腸,甜品生果都無。
改左要兩碟鹵水,及凍食的鵝翼。推介鹵水的。
紅燒沙田豆腐,粉絲雜菜煲,沒特別。