2016-10-06
做完瑜珈好肚餓,經過見到裝修以木質為主想必坐落舒服食得骨落。進門第一件事就係放下幾兩,奈何走完全場發現咁大間餐廳係無法如廁,小解也要付上腳骨力移玉步外街爬行一條長樓梯,若有指示會更好。龍蝦汁焗扇貝龍蝦汁上少少芝士以為可瞞天過海, 掩蓋扇貝唔夠新鮮&縮水的核心價值。龍蝦汁與扇貝肉割席, 缺乏味道交流, 感覺48蚊1隻俾得有點咬牙切齒。魚湯菠菜 魚湯沒有魚味,樂觀睇清湯冇咁咸, 杞子乾游咁耐湯水都係皺皮,似未有熱身。菠菜爽口不會過老,中規中矩。鯖魚定食鯖魚許配一個靚仔,外加麵豉湯作妾,食落難怪幾滑口,魚比想像中大條,調味剛剛好,不點豉油也夠味道。和風煎軟骨餃子餃子一般, 餃子皮薄軟身, 一咬豬肉汁標出來,好熱有d剌嘴。 沒有軟骨反而是豬肉碎, 調味不過不失。服務態度很好,但不夠經驗,連續兩個侍應走過來企圖要收走我碗菠菜,但好明顯我未食完
龍蝦汁焗扇貝
魚湯菠菜