2016-04-27
今晚旺角作客鏢賽,約埋班隊友係旺角那那聲食少少野就去比賽,路過見依間車仔麵唔洗等位,是但啦﹗依度地方都幾寬敞,感覺都幾乾淨,光光猛猛。發現全部職員都係操非純正廣東話喎,諗住主攻自由行生意同聲同氣有著數?隊友一個都未到,第 1 次黎幫襯視察下環境,順便睇正有咩好野食先。依間車仔麵無得劃飛仔啊,要親自出去排隊 order,眼見選擇都十分之多喎。煙鴨胸、豆腐卜、魚皮餃、腸仔、魚蛋、菜芯、豬紅、墨魚丸、芝士腸、牛腩、牛肚、蘿蔔、豬皮、豬腸、等等。豬紅蘿蔔牛腩鴛鴦走蔥多辣,有菜芯送噃,多謝。眼花撩亂選擇多,求其普通算喇啦。豬紅蘿蔔牛腩鴛鴦走蔥多辣,見到豬腸係深啡色喎,一心諗住係因為醃得好入味,點知又苦又澀又腍劈劈,劣﹗蘿蔔無味又硬又有渣,劣!牛腩肥多瘦少味道又濁,麻麻地。免費菜芯不甜,幸好夠爽又多水,合格。豬紅蘿蔔牛腩菜芯鴛鴦走蔥多辣,我叫粉麵鴛鴦,廚師阿姐烚到河粉碎溶左半,用筷子都夾唔到呀,又要用羹食!粉麵係要先後分開烚架,一齊烚一係河粉溶、一係麵太生,無 heart!湯底淡如水,就算加左辣汁都救唔翻。再問侍應叔叔比多一碗仔辣汁倒晒落去撈,只微辣不香,失望!搞到我突然好掛住掛住西貢松記呢!食開
湯底淡如水,就算加左辣汁都救唔翻。再問侍應叔叔比多一碗仔辣汁倒晒落去撈,只微辣不香,失望!搞到我突然好掛住掛住西貢松記呢!食開紅磡發記、紅磡民裕、大埔萬利都好食過佢何止百倍!