餐廳: BRICK LANE (中信大廈)
資訊:

2023-07-14 1184 瀏覽
一直以為金鐘係個美食沙漠,但終於俾我揾到個綠洲,仲可以欣賞到超靚維港海景✨餐廳裝修非常特別,掛係牆上嘅純白色單車感覺好夢幻😳🔸Egg Benedit • Lobster🔸揀左配搭龍蝦🦞賣相好吸引,水波蛋圓碌碌,一切開蛋汁就流晒出嚟🤤下面夾住波菜同自家制蛋黃醬,配埋龍蝦肉同蝦頭d膏一齊食超正👍🔸Skillet Pancake🔸即焗班戟有幾款口味選擇,甜嘅就成日見,所以揀左唯一一款鹹嘅pancake~雞肉蘑菇配黑松露奶油🥞蘑菇同雞肉加上奶油醬好creamy,熱辣辣煎pan焗到pancake表面鬆脆,入面keep到好軟熟、好香蛋味😋🔸Grilled Baby Pork Ribs • Squid fries🔸豬肋骨烤得恰到好處,肉質好腍而且好易去骨,燒烤醬汁亦好惹味,食到lamlam脷😋炸魷魚辣辣地好香口,呢兩個配搭意外地唔錯👍🔸Yuzu Angel Blanc Cake🔸賣相好cute嘅柚子白芝士蛋糕,外層慕斯細滑,中間夾咗柚子啫喱,淡淡柚子香,甜度適中好唔錯😍🔸The BRICK LANE Chocolate🔸以餐廳名命名嘅招牌朱古力~必試!上面座山仔係燒過嘅棉花糖,好濃朱古力味又唔會好甜
🔸Egg Benedit • Lobster🔸
🔸Skillet Pancake🔸
🔸Yuzu Angel Blanc Cake🔸
🔸The BRICK LANE Chocolate🔸
以餐廳名命名嘅招牌朱古力~必試!上面座山仔係燒過嘅棉花糖,好濃朱古力味又唔會好甜,一啲都唔漏☕️
🔸Peach Ocean🔸
賣相好吸睛嘅Mocktail,味道酸酸甜甜好清新,入口滿滿香桃味,夏日最啱嘆杯🍸
呢度無論食物味道同賣相都好出色,臨走仲欣賞到維港夜景,確實係一間唔錯嘅餐廳✨