2024-10-17
放假同朋友係尖沙咀行完街. 就嚟咗呢間樓上酒吧飲杯嘢食返個晚餐呢度嘅裝修偏向英倫風. 大大個書架配搭埋黑膠唱片. 另一邊重有一個好有feel嘅酒樽牆大部份嘅座位都係高枱. 我哋就好幸運咁坐咗喺書架前. 不過張枱就會矮少少見到佢有一個dinner set. $658包晒頭盤、餐湯、主菜同埋嘢飲感覺都好似幾抵🍅蕃茄湯蕃茄湯酸酸甜甜好開胃. 配埋好香脆嘅麵包🍴磯煮凍鮑魚(秘製海鮮醬)鮑魚煮得好彈牙. 個海鮮醬更加可以凸顯出鮑魚嘅鮮味配埋蟹籽食增加口感🥔鵝肝薯仔千層鵝肝煎到焦香. 由香係口腔迴盪通常鵝肝都係配多士.但呢度嘅鵝肝係配薯仔千層薯仔切開一片片再拼埋一齊去焗. 做法好新穎而且鵝肝嘅油滲入咗個薯仔度. 令到個薯仔都好香🐮慢煮澳洲M4肉眼扒肉眼扒嘅牛肉味都濃郁. 下面嘅蘆筍好鮮嫩薯蓉都好香幾滑🦀香草忌廉蟹肉意大利飯意大利飯好有咬口. 忌廉汁濃郁.蟹肉份量都唔少🍫鐵板冰火朱古力軟餅當朱古力醬淋上鐵板嘅時候散發出醉人嘅香氣. 立即吸引到其他客人嘅詢問冰凍嘅雪糕配上熱辣辣嘅Brownie真係好享受🍸Fishing Village嚟到呢度點可以唔飲返杯酒當然要嗌返杯佢哋比賽嘅酒嚟飲吓啦.呢個可以舊
見到佢有一個dinner set. $658包晒頭盤、餐湯、主菜同埋嘢飲感覺都好似幾抵 🍅蕃茄湯
蕃茄湯酸酸甜甜好開胃. 配埋好香脆嘅麵包 🍴磯煮凍鮑魚(秘製海鮮醬)
鮑魚煮得好彈牙. 個海鮮醬更加可以凸顯出鮑魚嘅鮮味
配埋蟹籽食增加口感 🥔鵝肝薯仔千層
鵝肝煎到焦香. 由香係口腔迴盪
通常鵝肝都係配多士.但呢度嘅鵝肝係配薯仔千層
薯仔切開一片片再拼埋一齊去焗. 做法好新穎
而且鵝肝嘅油滲入咗個薯仔度. 令到個薯仔都好香 🐮慢煮澳洲M4肉眼扒
肉眼扒嘅牛肉味都濃郁. 下面嘅蘆筍好鮮嫩
薯蓉都好香幾滑 🦀香草忌廉蟹肉意大利飯
意大利飯好有咬口. 忌廉汁濃郁.蟹肉份量都唔少
🍫鐵板冰火朱古力軟餅
冰凍嘅雪糕配上熱辣辣嘅Brownie真係好享受 🍸Fishing Village
嚟到呢度點可以唔飲返杯酒
當然要嗌返杯佢哋比賽嘅酒嚟飲吓啦.
呢個可以舊日香港漁村作為創作靈感
飲落有淡淡嘅蝦醬香味. 意想不到地道同麥卡倫都幾夾
🍸Milk Tea Wash
以港式奶茶作為創作靈感. 用全新嘅科技令到奶茶變得透明
飲落去有濃郁嘅奶茶香. 加上淡淡嘅伯爵香氣
座位有限🎊請即訂座!