2021-09-05 157 瀏覽
知道中環街市最近翻新左,入面開咗好多新嘅餐廳🥰 我今次特登揀咗係一樓嘅I-O-N😋 原因係佢哋有提供虹吸茶🍵 虹吸咖啡就比較常見, 虹吸茶就真係好少有啦😍 作為Tea Lover 既我, 就梗係要去試吓啦❤️餐廳樓底好高,亦都好開揚,環境都幾舒服🥰 我特登揀咗坐喺虹吸機附近嘅吧枱, 因為咁樣可以欣賞晒成個虹吸嘅過程😆餐廳有好幾位咖啡師駐場,佢哋全部都好專業而且好Nice🥰虹吸Peach Green tea ($48)雖然平時好鍾意飲茶🍵 但其實唔知虹吸有咩特別😆 咖啡師話我知,原來平時泡茶只可以沖泡到茶葉面頭嗰層嘅味道😲 而通過虹吸嘅過程就可以泡到茶葉內層既味道,令到杯茶嘅香氣更集中同埋更濃郁😍佢哋用嘅杯都好靚,全部都好有英倫feel🥰 咖啡師好細心,會用熱水暖杯,咁樣就唔怕影響茶嘅溫度👍🏻👍🏻👍🏻 Peach Green 口感好滑, 桃味好濃郁,最正嘅係茶嘅甘香,可以喺口腔裏面徘徊好耐❤️❤️❤️推薦👍🏻抹茶柚子Opera ($50)蛋糕嘅賣相唔錯,層次分明🥰 整體唔算甜😋柚子味清新突出👍🏻 Eddie 話柚子醬係黎自日本❤️ 但如果抹茶嘅甘味再重啲就會更加好😆整體食物同服務都好好, 下次要去

餐廳有好幾位咖啡師駐場,佢哋全部都好專業而且好Nice🥰

虹吸Peach Green tea ($48)

抹茶柚子Opera ($50)

整體食物同服務都好好, 下次要去試埋主食先得🥰🥰🥰

味道 🌕🌕🌕🌕🌑
環境 🌕🌕🌕🌖🌑
服務 🌕🌕🌕🌕🌘
抵食度 🌕🌕🌕🌕🌑

小貼士 ❤️ 雖然商場10點先開, 但餐廳7點半就開個啦🥰 係食個休閒早餐既好地方👍🏻
$100 (早餐)