5.28 Happy international burger day! 🍔 適逢國際漢堡日 要介紹吓呢間由英國店主主理嘅 Asia’s top 21 burger! 呢間喺西環開嗰陣我已經想去食架啦 之後見到佢執咗sad咗 好彩佢喺中環開返! 餐廳exactly喺好多人影相嗰個壁畫對面🙂本身想試48hrs veal jus burger (用48小時反覆烤煮幼牛patty) & fxxk the popo burger (聽講係用催淚彈concept😂) 但已經無供應了咁就試吓burger Classic 2.0 & The Mac Daddy 🍔 個麵包有牛油香又鬆軟smash style 牛肉有肉汁又有焦香 加埋熱溶了的芝士 好滿足 ~前者配house sauce 酸酸甜甜 後者用French dressing 加少少cinnamon 各有各特色🤓薯角用牛骨髓油即叫即炸 香脆又唔算油 都幾重牛脂味🐮🍟而且牛骨髓好處多多 食fast food都覺得無咁guilty 😜係香港真係唔知仲有邊度會咁整 如果有人知嘅話我知啊🤚🏻

smash style 牛肉有肉汁又有焦香
加埋熱溶了的芝士 好滿足 ~

薯角用牛骨髓油即叫即炸 香脆又唔算油 都幾重牛脂味🐮🍟
係香港真係唔知仲有邊度會咁整 如果有人知嘅話我知啊🤚🏻