2021-11-20 87 瀏覽
今日經過尖東,見到有間藍色佈置而且裝修精緻嘅英式外賣店叫Fryers。被吸引之下去試下lunch。第一時間order左fish & chips,因為從小至今都鍾意食,仲有叫咗香草大蝦意粉,湯亦不能錯過,有洋蔥湯及雜菌忌廉湯。Fish & Chips果然冇令我失望,魚柳超超超大塊,最緊要係外脆內軟,表層炸皮薄又香脆,完全吾油膩,入面嘅魚係厚肉而且鮮嫩,絕對係招牌菜。香草大蝦意粉嘅大蝦夠彈牙又夠QQ,好有海蝦味道,有4大隻,抵食,意粉啱熟冇過腍,而且伴上香草,俾人一種清新感覺。洋蔥湯好濃沃及加上少少黑椒吊味,冬天飲絕對一流。雜菌忌廉湯夠creamy,材料又多,好重菌味。

外賣自取