2022-01-20
😌 英式輕食。太古城舒適快餐 🍽🍴 Oliver's Super Sandwiches 📍 太古太古城道18號太古城中心1樓141號舖屈指一算,都好一段時間無食過Oliver's Super Sandwiches了。想當年讀大學,間中都會去食個意粉+酥皮湯,之後坐下又一day🤪🤪🤪就喺今日,居然俾我喺太古城見返佢❗️那一刻往事湧上心頭,當然要食下回味下😀😀太古城分店環境好寬敞舒適,12:30pm到達的話,基本上不用擔心無位坐,所以我就買左餐先入座。餐廳一向以半自助形式運作,當年買完餐會有個號碼座,放檯面就有店員送餐。今日一試,原來由號碼座進化到智能無線送餐機、又或者可掃檯上的QR code 下單😱 不禁慨嘆時光荏苒、明日黃花😖😖😖🔆 蘑菇湯🥣飲落好重洋蔥味 (不是蘑菇味🤣),仲有好多好細好細的蘑菇碎🍄同洋蔥粒🧅質地係。。。。估你唔到咁稀🤪🤪🔆 黑松露烤大啡菇意粉 🍄🍝烤啡菇有3-4片,好多汁好肥厚,有鮮味😋偏幼身嘅意粉掛到個忌廉黑松露汁,好有黑松露香+好creamy,仲有大量大量的蘑菇😀👍🏻🐷🐷整體評價: Oliver's Super Sandwiches 食物質素屬一般連鎖餐廳的水平,
🍴 Oliver's Super Sandwiches
📍 太古太古城道18號太古城中心1樓141號舖
就喺今日,居然俾我喺太古城見返佢❗️
那一刻往事湧上心頭,當然要食下回味下😀😀
🔆 蘑菇湯🥣
質地係。。。。估你唔到咁稀🤪🤪
🔆 黑松露烤大啡菇意粉 🍄🍝
烤啡菇有3-4片,好多汁好肥厚,有鮮味😋
🐷🐷整體評價:
Oliver's Super Sandwiches 食物質素屬一般連鎖餐廳的水平,即係唔會太差、但亦都唔好諗住有咩驚喜咁啦🤣🤣🤣
勝在價錢不貴,仲有送餐服務,坐得耐又唔會有人催你走,合格 ❗️🤪🤪👍🏻