2019-08-14
去開沙田工作,午餐時間想搵一間西式餐廳,見呢間有唔同嘅午餐選擇,價錢亦都好實惠,亦都坐得好舒服,決定去試一試。侍應帶你入座之後,每張枱上邊會有一個號碼卡,帶着號碼卡去收銀處點菜就可以了揀咗兩個午餐,加$14就可以加配是日餐湯,今日嘅餐湯係忌廉薯蓉湯,入口好Creamy,飲落有啖啖薯蓉嘅感覺叫咗一個脆香雞翼嘅小食,外皮炸得好香脆,但雞肉仍然保持多汁同埋嫩滑,炸得有水準第一個主菜,叫咗呢個特色頂級美國牛肉漢堡,漢堡分量十足,肉味特濃,超厚嘅漢堡扒咬落口感十足。漢堡嘅材料豐富,配上香口嘅洋蔥,爽脆嘅山菜,仲有酸酸甜甜嘅青瓜,完全能夠中和到飽嘅感覺牛肉漢堡煮得啱啱好,外層煎得熟透,鎖死漢堡嘅肉汁,所以切開仲見到粉紅嘅肉質第二個主菜,揀咗藍蟹班尼迪蛋配菠菜荷蘭醬,食到一絲絲鮮甜嘅蟹肉,配上蛋黃同奶油味十足嘅荷蘭醬,分外美味呢間餐廳食午餐,記得有加$20換精選蛋糕呢個優惠,紫色的呢一件,係薰衣草檸檬蛋糕,蛋糕軟綿綿,帶有檸檬的酸酸的感覺另一個選擇了這件紅絲絨蛋糕,滑溜嘅芝士配上絲絨般口感的蛋糕,味道濃厚,同檸檬蛋糕係好唔同嘅口感。飲品方面,叫了一杯Hazelnut Latte 同埋Oreo 曲奇沙
飲品方面,叫了一杯Hazelnut Latte 同埋Oreo 曲奇沙冰,沙冰嘅賣相好吸引,飲入口朱古力味濃郁,大朋友小朋友都一定鍾意
總括來講,喺沙田呢間餐廳算係坐得舒服,價錢合理,可以休休閒閒食一個午餐