2018-07-30
今日同屋企人去左上水行街,經過茜廊見到有新menu又有88折就入咗去試吓😳本身我對呢間餐廳嘅評價已經係好好👍🏻價錢方面係平價之選,環境方面有好貴嘅西餐廳風格😂服務方面都好好💪🏻首先我第一樣試既係葡國腸羽衣甘藍湯,本身以為葡國腸會好腥🤭原來碗湯樣貌有啲似忌廉湯但口感方面比較特別😌味道都唔錯😏最主要係冇腥味!之後我就因為冇吃過好奇叫左葡國麵包配reny picot 牛油粒,麵包本身外面有少少硬,但加左牛油粒就令到全個感覺唔同曬😅有一種外脆內軟既感覺,也有淡淡牛油味😋之後我媽咪話想食辣野,所以我就叫左香辣蒜片欖油葡國八爪魚🐙呢個真係好好食😱因為八爪魚唔會太硬咬唔到,我本人唔食得辣但係都吃到!主要係好入味😂之後葡燒沙甸魚就脆卜卜好可口😋唔洗2分鐘KO曬!!之後到主菜,我叫咗葡式咖喱牛尾香蕉🍌個菜式名好特別🙈咖喱係甜咖喱唔會太辣,樣貌又好靚❤️惹味非洲雞咬一下啲汁流曬出泥,啲肉又滑,最後一樣就係葡國煙腩燴卡邦尼意粉,樣貌係同外面啲意粉冇咩特別,但係佢芝士味好濃,加上好多汁好正呀👍🏻呢間餐廳真係好好!所以我先花時間去寫食評!呢一餐已經吃到好飽了,所以無試葡撻同個葡式軟蛋餅拼雪糕🍦下一次我一定要這試理
呢間餐廳真係好好!所以我先花時間去寫食評!
呢一餐已經吃到好飽了,所以無試葡撻同個葡式軟蛋餅拼雪糕🍦下一次我一定要這試理佢,我亦都會叫我身邊既朋友去試呢間餐廳🍴大家都要去試下無介紹錯的🙌🏻