2020-06-12
乜CHA都有 推薦抹茶奶DIY 戚風蛋糕🍵🍃本來諗住食lunch但遲到遲遲下變咗食tea,錯有錯著下午茶餐跟飲品平啲~去到門口想等埋fd店員已經出黎叫我入去涼住冷氣坐住等,人超好🥰▷TEAHUB ALL DAY $98▶迷你奶黃牛角包 $50▷自家製戚風蛋糕 $55▶抹茶鮮奶 $41▷瑪薩拉朱古力 $41TEAHUB ALL DAY除咗影相靚,焗薯粒mix甘荀粒都幾有驚喜,一樣cafe例牌菜食到啲新鮮感。奶黃牛角包個味好濃,切開仲有流沙,勁正💛﹣飲品方面💚抹茶鮮奶可以DIY玩住飲,不過可能我地手勢唔好,打極都冇起泡😂 攪到攰就放棄了,直接飲一啖試下先,濃濃抹茶味都唔算太苦,溝埋奶一齊就滑好多,我吃得苦唔加糖飲都非常出色~ 🤎瑪薩拉朱古力夾雜咗夾印度香料茶masala,飲落係極重嘅朱古力味😗﹣之前見好多po介紹戚風蛋糕,開頭驚食完正餐食唔落蛋糕(仲係原個),試完發覺好彩有嗌!當日有伯爵茶、泰式奶茶、培茶朱古力,三隻味都好想食😂 最後朋友決定試泰式奶茶,一切落開已經見個蛋糕好有回彈力,質感鬆軟又唔會dry。整開甜品嘅朋友都大讚好食,但就話奶茶味唔夠濃,係淡淡唔係濃濃茶香😗 配埋奶茶crea
▷TEAHUB ALL DAY $98
▶迷你奶黃牛角包 $50
▷自家製戚風蛋糕 $55
▶抹茶鮮奶 $41
▷瑪薩拉朱古力 $41
﹣
之前見好多po介紹戚風蛋糕,開頭驚食完正餐食唔落蛋糕(仲係原個),試完發覺好彩有嗌!當日有伯爵茶、泰式奶茶、培茶朱古力,三隻味都好想食😂 最後朋友決定試泰式奶茶,一切落開已經見個蛋糕好有回彈力,質感鬆軟又唔會dry。整開甜品嘅朋友都大讚好食,但就話奶茶味唔夠濃,係淡淡唔係濃濃茶香😗 配埋奶茶cream茶味重啲,cream嘅比例都輕盈唔膩~
﹣
整體環境舒服又好坐,門口位可以影相打卡。食物水準都高,而且用茶做主題我超鍾意,最緊要冷氣夠大,避暑勝地🥶
TEA HUB
深水埗順寧道439號順寧居地下2號舖