2019-04-26
好耐冇出過尖沙咀,朋友介紹試呢間餐廳,初頭對樓上餐廳都冇乜特別大期望,但係食過之後估唔到價錢合理,而且食物有質素,令我非常驚喜前菜先來兩碟沙律,沙律新鮮爽脆,配埋沙律醬汁酸酸甜甜好開胃,之後我哋再叫咗一個燒茄子,本身平平無奇嘅茄子,燒過之後配埋醬汁,又健康又好味店員推介我哋叫呢個海鮮茶壺湯,之前喺日本餐廳叫過茶壺湯好貴,但係呢度價錢合理,而且湯料充足,味道仲好濃郁,冇味精超好飲牛仔骨肉質鮮嫩,咬落唔會好硬,而且唔好睇佢細細碟,一碟入邊有成五六舊,分量十足我好鍾意食串燒,燒雞肉串,點生雞蛋同埋燒汁一齊食,食唔停口。最後一碗鰻魚茶漬飯, 好大碗,大大塊鰻魚,飯淋左好好多燒汁,好香又好味,撈埋茶湯一齊食,變得味道清淡左,成個飯無咁溜,2個人share食剛剛好。今餐真係非常滿足。