2020-05-22
真係要讚一讚茶里既training過門而不入,係我既嗜好,可能中過太多伏之前經過茶里駐足左兩秒望下佢個menu,店員已經主動問我有冇想飲啲咩,我求其問左佢啲野就走左。今次見到有得試茶,就試試佢個茶味點先,又幾好飲喎!所以就決意要科水買返杯飲下,順便揀盒茶包。呢間茶底幾好飲,店員俾我試埋蜜桃烏龍🍑都唔錯,而我買果杯桂花烏龍就淡啲,通病都係無得去冰,但可以少冰🧊桂花烏龍味就比較清淡,雖然佢地話加左少少糖去提昇個桂花味,但我覺得反而遮左個烏龍味🤔 但係輕芝士奶蓋做得唔錯,雖然無人地咁厚,想減低罪惡感就岩啦!冰都唔算多得過份,不過如果能夠走冰就更好!好難得未行埋收銀台已經好主動咁了解客人有咩想試,再針對顧客口味同喜好做介紹,好難得台式飲品店會有咁既服務,希望茶里對佢地好啲,咁我就可以keep住幫襯留返張單兩星期內買茶包可以平$10👍🏻