2021-11-07 51 瀏覽
喺旺角等先生放工,經過見到原來圓圓小姐喺度開咗分店,當然要嚟返杯久違嘅珍珠奶茶!飲品選擇非常多,花多眼亂,衝住奶茶而嚟嘅我都選擇困難症發作,皆因佢茶底都有幾款選擇。經過店員細心嘅講解,我最後揀咗招牌嘅圓圓珍珠奶茶同炭焙烏龍奶茶,店員話佢哋嘅茶葉全部都係自家調製,各有特色,帶有花香或者麥香。先生揀嘅圓圓珍珠奶茶用上阿蕯姆紅茶,帶有淡淡嘅大麥風味同蜜棗香氣,配上分別用蔗糖同黑糖煮成嘅黃金珍珠同黑糖珍珠,甜度適中,層次豐富,果然係鎮店之寶。我揀嘅炭焙烏龍奶茶茶味香濃,配上彈牙嘅芋薯圓同嫩滑嘅仙草,口感非常豐富,喜歡烏龍茶嘅話絕對唔能夠錯過!老實講見到旺角有圓圓小姐嘅分店真係好開心,佢嘅奶茶無論茶底抑或配料都完勝唔少出名嘅手搖飲品店,衷心祝福佢越做越有,最緊要係保持水準,勿忘初心!

圓圓珍珠奶茶

炭焙烏龍奶茶配仙草芋薯圓

10 分鐘 (外賣自取)
$34 (其他)
圓圓珍珠奶茶
炭焙烏龍奶茶配仙草芋薯圓