2021-05-24
自從疫情開始以來,都已經好少飲茶,見呢排情況好少少即刻同媽媽去一解茶癮😆茶居既價位早晚市一樣,茶芥$5好平,仲要唔洗加一,cp值十分高之餘仲好好食!🤩食過大埔同元朗店,都保持到水準,點心花多眼亂,有幾樣食過覺得好食既想推介下😉🥕XO醬炒蘿白榚 $28每次都要叫,蘿白榚先炸過,再用XO醬炒香,最緊要係炒完好乾身,唔會好似平時酒樓咁油淋淋,新鮮香辣脆口,提提你小心睇熱呀🤤🐄古法牛肉球 $22牛肉球一向比人既印象係”那”得好勁既牛肉,所以好多人會敬而遠之,但呢間就冇呢種感覺,反而牛味幾香,仲幾香既香料味添☺️🥚鵪鶉蛋燒賣皇 $28燒賣度度都有,但係喜愛鵪鶉蛋既你又點可以放過呢樣呢,燒賣既肉汁都仲keep到係入面,食落十分juicy🐮古法千層榚 $26千層榚中間有一層層預先醃製既冰肉同咸蛋黃,好香好漏,但係食過就會上癮😋
🥕XO醬炒蘿白榚 $28
🐄古法牛肉球 $22