(非會員)
2009-11-03 9 瀏覽
果日同媽媽行開灣仔, 無諗過去龍門, 因諗住唔順路, 但行吓吓又俾我哋見到, 當時都4點, 仲有無嘢食????當然只見不停有龍友來拍照, 入門口的一位老伯好親切, 隨便拍, 哈哈哈... 一坐下來, 就有伙記問要 "咩茶"見都無嘜人食嘢, 龍友們圍住點心車仔拍吓拍吓, 我就見有什麼攞什麼食, 因著實沒什麼食, 太晏, 但無點心嬸嬸, 又無其他伙記, 好攞咗先, 一放吓, 嬸嬸即到, 勁- 叉燒飽一籠三個,細細個,包面有紅點(我以為是甜飽),叉燒不太肥, 餡甜而不膩, 合我, 我唔食肥豬肉, 好味.- 雞包仔也是一籠三個, 熱熱地, 包很厚身綿軟, 有薑絲, 正.- 燒賣一籠4粒, 豬肉夠爽口, 有兩隻蝦, 無肥豬肉粒.- 牛肉燒賣一籠4粒, 有陣陣牛肉味茶正. 點心掂, 同現在所謂酒樓油膩的點心比, 差好遠

一坐下來, 就有伙記問要 "咩茶"

- 燒賣一籠4粒, 豬肉夠爽口, 有兩隻蝦, 無肥豬肉粒.

- 牛肉燒賣一籠4粒, 有陣陣牛肉味

茶正.
點心掂, 同現在所謂酒樓油膩的點心比, 差好遠
2009-11-01
$37.5 (下午茶)
  • 叉燒飽
  • 雞包仔