餐廳: John Choy Cafe. 2015
資訊:

2020-04-05 614 瀏覽
今時今日搵文青咖啡店一點也不難;今次黎一間茶記感覺嘅咖啡店。冇all day breakfast, 漢堡飽薯條;有餐蛋治、奶醬多、公司三文治等等茶記食物;再加一堆咖啡豆任揀成為my cup of coffee.選擇困難症又黎;縱然每款豆都列出深炒/中炒;果味重定花味重,我都唔知揀咩好。可以來個幸運數字決定飲咩,又或者點餐同老闆傾下計聽下佢介紹邊款豆都好 😊今日則來個輕食,同朋友分奶醬多 ($12)及咖啡選了 29 號佳麗:哥倫比亞綠寶山 單豆品,未飲過齋啡,所以今次都照加三蚊要奶泡。唔好預拉花,第一啖飲落去好厚奶味,成杯咖啡好醇同呢款豆唔重酸味;各位可以按自己喜歡果味多啲定焦味濃啲而選擇😋😋 朋友建議下次可以唔加奶泡,更感受咖啡香🤣🤣 (唔知有冇得飲飲下唔習慣就叫老闆幫我加返奶泡🙈🙈)好鍾意街坊感覺嘅店😍

好鍾意街坊感覺嘅店😍