2021-08-16
朋友嘅介紹之下,先知道合發茶餐廳喺山林道開左新cafe☕️ 雖然附近都有好多選擇,不過點都支持左黃店先💛入到去發現裝橫好舒適簡潔啊🤤 座位之間又唔會坐得太迫👍🏻 欣賞呢道食物種類唔單止選擇多,連飲品款式都保留左茶餐廳特色💛Deluxe English All Day Breakfast $148呢道既ADB有分英式同Green兩個版本🍳今次揀左deluxe 因為中意想食三文魚🤤份量係絕對夠2個女仔share😆欣賞佢既Bacon 唔會太乾亦都唔會太燶,香腸茄汁豆火腿質素正常~煙三文魚肉質彈牙,仲有蒜蓉多士幾惹味🤤再脆身d就好啦😬有改善空間既應該係炒蛋,有點過左火唔夠嫩滑~沙律菜都幾新鮮🥗法式多士配生果拌雪糕 $70呢個有驚喜呀!☺️ 可以揀好特別既柚子味雪糕😍 酸酸甜甜勁清新🥰 金黃色又熱辣辣既French toast雖然蛋味唔算特別突出,但係食落好鬆軟!推介大家必食🍞🍓🫐飲品揀左Vanilla Iced Latte $60呢杯造型好靚🍦雲呢拿雪糕半溶化嘅狀態同咖啡形成左漸層效果🤤甜而不膩,幾好飲噃😜另外一杯試左佢地既Caramel Latte $46雖然焦糖味淡左少少(可能係因為我叫左少甜
入到去發現裝橫好舒適簡潔啊🤤
座位之間又唔會坐得太迫👍🏻
欣賞呢道食物種類唔單止選擇多,
連飲品款式都保留左茶餐廳特色💛
呢道既ADB有分英式同Green兩個版本🍳
今次揀左deluxe 因為中意想食三文魚🤤
法式多士配生果拌雪糕 $70
飲品揀左Vanilla Iced Latte $60
另外一杯試左佢地既Caramel Latte $46
雖然焦糖味淡左少少(可能係因為我叫左少甜?),不過latte好香好滑🤤拉花靚靚,見到心情都會好💛
總括來講,食物製作都好用心👍🏻價錢係尖沙咀區來講性價比都唔錯。特別值得一讚既係餐牌設計好用心🥰 而且店員服務都好好😝