2020-03-24 141 瀏覽
今天近近地去左大中依間cafe2.0食晚餐,之前都有黎過食早餐,以為係普通茶記,點知原來晚市有好吾錯嘅西餐食😍..佢個餐湯好特別,我都係第一次聽,係紫薯忌廉湯,睇落有d似紫米露🙈飲落有好濃郁嘅紫薯味,好得意,都幾好味..我朋友叫左石燒德國鹹豬手,個外皮香脆,肉又吾會太乾身,加上佢嘅薯條,竟然係我最鍾意嘅厚切薯條😍正呀🤤..我叫左佢嘅紐西蘭西冷,塊牛扒好大塊!熟度岩岩好五成,好juicy,加上佢個黑淑汁,好食😋.我地加少少錢叫左兩杯特飲,一杯乳酸梳打,一杯黑糖仙草奶茶,冇諗過一間茶餐廳可以又做西餐,仲有台式飲品😍仲要好好飲!佢個黑糖仙草奶茶,奶味好濃,黑糖都炒得好好,同我係台灣食陳三鼎嘅味道差吾多😍.最後仲送左個雞蛋仔雪糕比我地,佢個雞蛋仔外脆內軟,加埋個雪糕,完美地結束左今日嘅晚餐😋