2023-05-11
見咁多好評貪方便訂咗同老公慶祝生日,非常失望。八百幾蚊一餐飯,我無期望有真正fine dining 嘅體驗同質素,但全程由服務到食物都係茶餐廳嘅質素。1. 餐具全部都花曬,衰過茶餐廳,老公風趣問侍應知唔知solè點解,侍應話唔知🤔2. 全間餐廳得四枱客,侍應長期唔見人,問佢乜都話唔清楚。同枱客人係外國人,但佢全程介紹食物用中文,叫佢用英文佢一句唔好意思就行開。3. 上菜次序錯曬,starter上完先比餐包,問佢攞碟食餐包,乜都無講但突然攞走餐包,然後突然就上咗碗湯,一頭霧水。starter求其夾啲嘢加幾條草就話係starter ,我敢講我求其係M&S買個platter都靚過佢。4.主菜,我咁大食真係第一次連份量咁迷你嘅法國餐都食唔曬一半,因為喊到我飲咗大半支sparkling water. 好少失望到要突登寫食評。仲要揀嚟慶祝生日,後悔莫及。五月份播聖誕歌,問你死未,如果無心做,唔好揸住法國餐呢個名呃人。