2012-11-21 3285 瀏覽
一直想幫襯這間在碼頭旁的酒吧, 好特別, 有半邊的海景, 唔係太高級的外表, 勝在價格實惠, 先來兩杯大大的Hoegaarden, 鬼佬老友記形容此啤為 Light, fruity, smooth, 而且飲完唔使上廁所, 但我飲唔出有甚麼有fruity, 也不覺有幾Smooth, 唯一同意的就是Light, 真係好淡, 又聞.. 話加片檸檬會令更清香, 都係唔多覺, 唔使上廁所? 又真係喎, 飲咗三大杯, 都唔覺有需要, 幻覺? 再來一客焗豬排飯和一件雜錦薄餅, 已有些少頭重腳輕, 忘記了薄餅有甚麼材料, 但味道尚算可以, 但味道偏淡, 勝在夠熱, 芝士夠多, 焗豬排飯, 豬排都算軟身, 但醬汁焗得時間不太夠, 引至飯身太濕, 味道偏酸,
2012-10-12