2019-08-22 146 瀏覽
係朗豪坊整完野成四點幾未食lunch,揾野食期間見到依間餐廳,感覺幾好坐又有下午茶,無諗太多就入左去。餐廳其實食港式茶記野,但裝修餐牌等就走西餐廳風格。價錢都係西餐價😂下午茶依個價其實幾貴,不過入左黎就算啦🙈反正都係貴,兩個人決定叫個港味三層下午茶,試多幾款。落單後等左十分鐘左右,上菜。賣相都唔錯既。由最底開始逐層講下。最底層係夏威夷薄餅、迷你熱狗。迷你熱狗幾好食,麵包軟熟、搽左牛油好香,加埋脆皮腸同滿滿既醬,正😋😋夏威夷薄餅其實係法包底,但就略嫌硬左啲。中間果層有炸雞翼、叉燒酥同肉醬焗薯皮。雞翼可能我地擺得耐左先食,食既時候稍涼。其餘兩款都不過不失啦。頂層就到我期待既甜品喇🥳有玉桂多士,紅豆椰汁糕同咖啡慕絲(?)個慕絲其實我地唔確定係咖啡味定鴛鴦味,因為店員無同我地講轉左,原先應該係焦糖燉蛋,但食落先知唔係。肉桂多士幾特別,係西多加肉桂既fusion,食落都幾夾!紅豆椰汁糕上層係紅豆,下面就係清甜椰汁糕,好似紅豆冰既固體版咁,不錯飲品就係普通奶茶檸茶果啲其實餐廳既整體食物都不錯,環境都舒適,但以食類近茶餐廳既食物來講價錢小貴,抵唔抵就見人見智喇🤣

落單後等左十分鐘左右,上菜。賣相都唔錯既。

由最底開始逐層講下。最底層係夏威夷薄餅、迷你熱狗。
夏威夷薄餅其實係法包底,但就略嫌硬左啲。

中間果層有炸雞翼、叉燒酥同肉醬焗薯皮。

肉桂多士幾特別,係西多加肉桂既fusion,食落都幾夾!

飲品就係普通奶茶檸茶果啲