2023-07-03 50 瀏覽
一行3人一早約咗去呢間,兩個朋友到先,我再入去見到佢比咗一張門口貼門框兩人枱我地,雖然係梳化位但攝3個人即係有一個要坐保齡球位,好奇怪嘅安排!好彩隔離枱好快走,我哋主動提出要埋,我先有枱得食。佢哋落單嘅方式係scan 枱角上嘅qr code,但個code sticker細粒到同手指公咁上下size,由於我個位嘅燈喺正張枱頂,所以當我放電話上去scan,電話個影就會燈蝕遮暗咗個code,唔知點scan😂…最後3個人,一個叫matcha latte🍵,我叫hojicha latte,兩杯都係少甜,另一個叫cap,食物方面,我地要咗個basque cheesecake,一個bagel 同cream bulee千層酥三文治。飲品先到,我杯hojicha latte好淺色(飲過咁多間最淺),從顏色可想像味道淡但出奇地好甜(飲咁多間未試過會後加甜度),bagel ok唔太硬,聽講basque cheesecake 係signature 之作,我覺得ok唔差但好似甜咗少少。最期待嘅千層酥應該係最好食,甜度正常,鬆化,唔膩,不過就食唔出係cream bulee味,似原味。同時雖然一路食甜品但我同飲ma
最後3個人,一個叫matcha latte🍵,我叫hojicha latte,兩杯都係少甜,另一個叫cap,食物方面,我地要咗個basque cheesecake,一個bagel 同cream bulee千層酥三文治。飲品先到,我杯hojicha latte好淺色(飲過咁多間最淺),從顏色可想像味道淡但出奇地好甜(飲咁多間未試過會後加甜度),bagel ok唔太硬,聽講basque cheesecake 係signature 之作,我覺得ok唔差但好似甜咗少少。最期待嘅千層酥應該係最好食,甜度正常,鬆化,唔膩,不過就食唔出係cream bulee味,似原味。同時雖然一路食甜品但我同飲matcha latte嘅朋友都覺得杯嘢少甜都太甜,當我建議下次叫走甜,負責落單嘅朋友話冇走甜呢個option 㗎🤦🏻‍♀️!Sigh, funny to this QR code order system,所以我真係唔太鍾意qr code 落單方式,希望可以加備註。
Hojicha  latte
Basque  cheesecake
千層酥三文治
2023-07-01
1 分鐘 (堂食)