2021-12-22
今日去咗荃灣行街,近聖誕節特別想食西餐,見到呢間口碑不錯就同朋友去咗試吓。餐廳行簡約風格,餐牌選擇集中,好快我哋就揀咗以下菜式:🥩 黑安格斯牛橫腹扒(250g) - $198 牛扒類揀左橫腹扒,簡稱封門柳,近年越來越多餐廳有呢個部位可以選擇,鍾意佢肉質鬆軟同肉味濃郁,牛扒可以配一款鹽同醬汁,我哋揀咗煙燻岩鹽同芥末子忌廉燒汁 ,煙熏岩鹽嘅煙熏味唔算好突出反而個醬汁幾特別,芥末味唔會過重帶少少甜味,點汁食別有一番滋味。🥘西班牙海鮮飯 - $185呢個燉飯賣相靚仔,海鮮配料豐富,每一粒意大利飯都沾滿醬汁,食到濃濃嘅海鮮鮮味。💡以上主食可以加$38跟餐加飲品,沙律菜新鮮爽脆,份量足配柚子醋醬汁好醒胃。飲品揀咗熱情果烏龍茶,清香唔會過甜,比起普通的餐飲更有新鮮感。🍺液體麵包 ($68)另外點左呢款本地品牌啤酒,之前已經比呢款啤酒嘅包裝吸引咗,飲落麥香味重帶少少麵包嘅香味,易入口,啱我口味。見到隔離檯食burger大大個好吸引,下次經開試下先~
🥩 黑安格斯牛橫腹扒(250g) - $198
🥘西班牙海鮮飯 - $185
🍺液體麵包 ($68)
見到隔離檯食burger大大個好吸引,下次經開試下先~