2024-06-05
荃灣人氣日式串燒店汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串) $38呢個免治雞肉軟骨棒基本上每次串燒都會叫嘅,香濃嘅雞肉軟骨再配埋新鮮嘅蛋汁真係絕配!鹽燒A4宮崎和牛 $58/鹽燒和牛牛小排 $48A4嘅宮崎和牛真係入口即溶,喺口腔溶化鮮嫩嘅肉汁真係好Juicy,另外和牛牛小排口感鮮嫩牛味都非常突出!汁燒橫隔理肌 $28 / 新鮮手切牛胸爽 $22當你做試埋唔同部位嘅牛肉,就會發現唔同嘅新大陸,橫隔理肌同埋牛胸爽口味層次都比較豐富,咬落去嘅肉質更有口感!韓燒泡菜五花腩 $28 / 麻辣豬大腸 $24呢個韓式嘅五花腩真係醃製得好入味,香濃嘅燒泡菜汁包住油脂豐富嘅五花腩,一咬落去香濃嘅五花腩散發泡菜嘅精華真係好惹味。另外麻辣豬大腸都好入味。鹽燒豚肉荔枝卷 $22 / 麻辣豚肉韭菜花卷 $24呢兩個特色嘅卷物串燒都值得一試,大大粒荔枝肉包住豚肉,鮮甜後鹹嘅口感好特別,但係荔枝嘅清香帶出咗豚肉鮮味。另外韭菜花卷夠晒足料,用薄薄地嘅豚肉包住超多嘅韭菜,一口落去回味無窮!麻辣手釣墨魚鬚 $22新鮮大大條嘅墨魚鬚,經過麻辣燒香都唔會搶走佢嘅鮮味,加上啖啖肉好味道!檸蜜牛油包 $20 / 蟹膏燒飯團 $38跟
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串) $38
鹽燒A4宮崎和牛 $58/鹽燒和牛牛小排 $48
汁燒橫隔理肌 $28 / 新鮮手切牛胸爽 $22
韓燒泡菜五花腩 $28 / 麻辣豬大腸 $24
鹽燒豚肉荔枝卷 $22 / 麻辣豚肉韭菜花卷 $24
麻辣手釣墨魚鬚 $22
檸蜜牛油包 $20 / 蟹膏燒飯團 $38
跟住我哋都叫咗兩個飽肚之選擇,但係估唔到有驚喜,燒香咗嘅檸蜜牛油包外脆內軟再加埋牛油同檸蜜滲透落個包身入面甜而不漏,真心好食!
另一樣就係燒飯團,管唔到蟹膏嘅份量超級多,仲有紫菜俾你包住,當你一口咬落去蟹膏慢慢黐落去飯粒中間,你每一啖都享受到蟹膏嘅精髓!
最後我哋叫串燒點可以少得蔬菜類呢,下面每一樣都係精選嘅推介,樣樣都新鮮大件冇得彈!
牛油蜜糖日本蕃薯條 $38
日本芝士年糕 38
Sapporo $48買一送一
青檸菠蘿梳打 $32
加一服務費
燒烤堂 (荃灣)
荃灣川龍街118號百悅坊12樓