2021-03-09
放假同朋友嚟到荃灣搵野食,經過荃豐中心就見到呢間 大兄冰室,睇到餐牌都幾吸引,於是就入去試試佢!黑椒牛扒+皇牌香滑炒蛋蕃茄濃湯粉套餐:黑椒牛扒唔會煎到*窿*晒,個size都唔細,最緊要係食落唔會韌,唔會難咬,唔會好幹身,仲要幾juicy.至於蕃茄濃湯粉,蕃茄湯底好濃,好香,入口酸酸地,好開胃,加上蕃茄配蛋本身都係絕配,個螺絲粉亦整得軟硬適中,我朋友真係食唔停口.經典日本牛肉流心五重芝士漢堡套餐:作為餐廳嘅鎮店寶之一,呢個漢堡絕對唔惹少,個包烘得熱辣辣,表面好脆!切開裡面,一塊好厚實嘅漢堡披住重重嘅流心芝士,加上洋蔥,蕃茄等等嘅配料,視覺上好吸引,食落去口感好full,牛肉好juicy,連埋蕃茄同生菜,感覺唔會好溜,都唔會好濟👍🏻而套餐方面,今次選擇瑞士雞翼 同 花枝丸,作為配角都算係稱職嘅飲品方面:朱古力脆脆:我自己通常出街食飯都係飲檸茶奶茶,今次試左呢杯朱古力脆脆,口感少少似奶昔,香滑朱古力味但係唔會太過甜,仲加埋d脆脆,真係飲得又食得四季春奶蓋:茶底比較清淡,而奶蓋比較濃滑,兩者融合變得成杯飲品好清新,好岩唔鐘意好濃芝士奶蓋嘅朋友
黑椒牛扒+皇牌香滑炒蛋蕃茄濃湯粉套餐:
經典日本牛肉流心五重芝士漢堡套餐: