2022-08-05
—————📍荃灣#荃灣成日都覺得愉景新城冇咩野好食 點知個個經過發覺原來入面都開左幾多新餐廳🙈🤣中日韓台咩菜式都有👏🏻👥 今日我揀左去食韓國菜🇰🇷@itaewon #itaewon #梨泰院🤩個日叫左幾個餐廳推介嘅菜色 食完都覺得幾抵食 份量都好足 夠曬3個人食—————————❏ 太陽芝士雞鍋(黑松露醬)$198+20中間有個芝士黑松露醬 仲要底下加左個爐黎keep住溫度 炸雞都有幾款 (甜辣、醬油、原味、芝士) 將啲雞沾落啲芝士度 有拉絲🤤🤤❏ 海鮮豆腐辣湯 $98勁足料嘅海鮮辣湯 最岩攞黎餸白飯🤤❏ 玫瑰醬炒年糕 $68比起韓式辣炒年糕 我會鍾意❤️玫瑰醬炒年糕多啲 因為加咗忌廉之後中和左啲辣味 識落甜甜辣辣好開胃❏ 韓式辣拌冷麵 $82每次食完熱辣辣嘅炸雞或者燒肉 都一定要叫返個韓式冷麵你做一個埋尾解膩一流🤩🤤❏ 藍柑荔枝乳酪沙冰 $42沙冰上面加咗cream 等啲沙冰溶溶地之後連埋啲cream一齊飲口感好豐富 —————————梨泰院 (愉景新城) (荃灣)荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城地下1019號舖#winfat#winfat荃灣#winfat新界
📍荃灣
❏ 玫瑰醬炒年糕 $68
❏ 韓式辣拌冷麵 $82
❏ 藍柑荔枝乳酪沙冰 $42
—————————
梨泰院 (愉景新城) (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城地下1019號舖
#winfat#winfat荃灣#winfat新界