2024-03-10 46 瀏覽
今日行完南豐紗廠,去左附近覓食,見到呢間好抵食既食堂。餐牌包括避風塘炒粉麵飯、中式芝士燴飯、甜豉油滑蛋系列、香濃咖喱、各式小炒、煲仔系列、港式扒飯餐、蔥油系列,仲有素食粉麵。一坐低,員工就送左兩碗中式例湯比我哋,係黃瓜煲排骨湯,感覺清甜,無加味精。避風塘豬扒炒公仔麵:用芽菜、香蔥、洋蔥、豬扒和公仔麵一齊炒,夠晒鑊氣,再以大量炸蒜鋪面,賣相吸引,香口惹味。粟米龍脷腩:龍脷腩啖啖肉,炸到金黃色,再將粟米蓉平均蓋上面,撈飯一流。韭黃叉燒炒蛋:韭菜香噴噴,叉燒香甜,加上滑溜既炒蛋,簡單又美味。紅豆咖啡:原來咖啡和紅豆混埋一齊既味道,效果相當夾,令我愛不釋手。總結,食物味道好,份量大,出餐快,員工服務態度好,必定再回訪。
今日行完南豐紗廠,去左附近覓食,見到呢間好抵食既食堂。

午餐
  • 紅豆咖啡