2022-05-18
最近啡熊同腦霧朋友真係見面過密😂 又要返工又要考試對於我地兩個黎講真係🤯 所以真係好需要係溫書後食下好嘢放鬆下🥹 今次去嘅呢間沾麵店附近超多好正嘅餐廳(仲要係黃店🤫)下次一定要試勻曬🤪 anyway沾麵店門口裝修超和風 小店空間唔大 但坐落都唔會太逼🫣 店員都好熱心 係咁問洗唔洗加湯👍🏻 蕃茄辣油沾麵 $88蕃茄味好濃郁🍅 酸酸甜甜加上辣辣地嘅味道就唔洗怕膩👍🏻 而且其實幾足料 有粒粒蕃茄蓉增加口感 兩大塊好入味嘅叉燒 同埋流心蛋全部都整得幾出色😆 麵方面就比較粗身 偏硬 淨食都好食的😂 但係就唔好expect個湯好杰身 個麵亦都唔係好掛湯 如果係好重口味嘅朋友可能會嫌淡 但啡熊就覺得啱啱好🤫信州蘋果梳打 $22日本直送的喔😗 啡熊本身就是蘋果汁fans 蘋果味幾香 加埋有氣水 酸酸咪咪 幾refreshing👍🏻 不過如果可以少甜就更好了🫣完熟桃梳打 $22偷飲腦霧朋友一啖 超香濃桃味 但都係偏甜😅 都係肥仔水feel🤰🏻-🌟-努力完搵到間好食又唔伏嘅餐廳真係好幸福🥰 雖然menu上可以揀嘅嘢唔多 但都整得幾好😝 下次嚟要再試下其他味嘅沾麵😤
蕃茄辣油沾麵 $88
信州蘋果梳打 $22