2023-06-11 795 瀏覽
山長水遠入荃灣,就係為咗食呢一間bookmark咗好耐嘅點心餐廳 @thesteamhuthk🤤 我哋差唔多2點去到,好好彩唔使等位就可以入去食!啲點心真心有驚喜❤️⠀蟲草砂砂雞粒陳村粉 ($52)陳村粉就比較普通 係一啲腸粉質感嘅嘢🤣上面鋪滿好多雞肉同埋蟲草花 仲有啲菜心定 落曬佢俾嘅豉油就夠味啲 都係試一次就夠🤣⠀黑金虎爪流沙包 ($34)呢個流沙包比起一般茶樓嘅流沙包大好多!😱每一籠有兩大個流沙包,即使我哋擺咗一陣,搣開個包都仲係流心嘅 🤩甜度適中,好好食!!🤗⠀雲石芝麻包 ($28)對我來講,呢個芝麻包真係今日VIP!🤤😍佢嘅芝麻餡唔係流沙嗰隻,係比較杰身有口感,係較甜嘅🤔,但芝麻味好香好香,忍唔住一啖接一啖!🤤不過建議大家趁熱食,因為凍咗之後個芝麻包外皮會變硬㗎~🥹⠀鹹蛋黃千島魚腐卷 ($40)呢款點心係限定星期六日先有😀係腐皮包住啲好似鯪魚球嘅餡🤣表面有啲鹹蛋黃,千島醬同埋木魚絲 都幾得意嘅 可以試一次🤣茶位 $5

蟲草砂砂雞粒陳村粉 ($52)

黑金虎爪流沙包 ($34)

呢個流沙包比起一般茶樓嘅流沙包大好多!😱
甜度適中,好好食!!🤗

雲石芝麻包 ($28)

對我來講,呢個芝麻包真係今日VIP!🤤😍
不過建議大家趁熱食,因為凍咗之後個芝麻包外皮會變硬㗎~🥹

鹹蛋黃千島魚腐卷 ($40)

呢款點心係限定星期六日先有😀
都幾得意嘅 可以試一次🤣