2023-08-10
《三代目 (愉景新城) (荃灣)》今日兩個咁啱都係荃灣做完野就去左愉景新城搵食,見到呢間有拉都嘅居酒屋睇睇menu啲野都啱口味就入左去坐😋🍣鮮海膽一日壽司海膽最怕唔新鮮同腥,我地見呢度嘅料理長推介有海膽,增加左叫海膽嘅信心🤪果然無令我地失望,海膽鮮味滑溜,入口即溶👍🏻🍜辛燒豚梅肉拉麵(中辣)辣同拉麵都係我嘅至愛🧡中辣嘅濃骨湯頭對我嚟講都係濕濕碎,炙燒過嘅叉燒焦香味濃,食落唔會太油膩得嚟肉夠厚啖啖肉🍖拉麵彈牙入味食完一啖接一啖🍚三盛燒肉丼呢個丼簡單啱哂我呢啲咩都想試啲嘅貪心鬼,煙燻雞肉肉嫩唔老、五花豬肉肥瘦均勻爽口得嚟有肉口感、牛舌夠厚醃得夠入味,配埋燒汁啲飯兩下手腳就成碗清哂🍛🐷和風芥末豚足口感同粵式熏蹄或者豬腳仔有啲類似,肉結實皮爽口彈牙,配埋日式芥末汁好清新。沙律菜雖然只係配角,但都好新鮮好脆口咬落嗦嗦聲。🦴炸雞軟骨金黃酥脆嘅外皮,軟骨連埋少少雞油細細粒咁一食就停唔到口,鍾意啤一啤嘅一定要叫呢個小食🫶🏻食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5如果你都想試下出色嘅日式居酒屋,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨👨👧👦 地址: 荃灣青
🍣鮮海膽一日壽司
🍜辛燒豚梅肉拉麵(中辣)
🍚三盛燒肉丼
🐷和風芥末豚足
🦴炸雞軟骨
食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
地址: 荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1064-1065號舖
#japan #japanesefood #ramen #don #sandaime #discoverypark #tsuenwan #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram