2015-11-26 320 瀏覽
喂!「大家姐」等啦!佢不知不覺間已成為荃灣地標近呢年從新裝修過,不過無論堂食定外賣都係用即棄餐具,好唔環保囉!今日尊登帶定飯盒去買煎釀三寶,當我攞個餐盒俾男店員時佢有少少愕然,我諗真係好少客咁做,其實香港餐廳、外賣店同食客嘅環保意式都需要大大提升。不過該男員工好有禮貌。十蚊四件,叫咗魚旦、矮瓜、紅腸同韮菜角,件件都幾有份量,而且唔似用萬年油,唔會炸到黑麻麻,感覺比較健康,唔會滴油,都幾難得。魚旦足料密度高且彈牙,矮瓜多汁厚身、紅腸脆皮、韮菜角餡料不多但炸得香脆,全部唔加鼓油都好夠味。其實大家姐喺荃灣小食界價位算偏貴,路德圍龍津同東京站普遍平啲,而且質素同服務都唔錯,所以其實我比較少幫襯大家姐,但呢個三寶真係物有所值,值得encore之前都食過佢個串燒,個沙爹汁好好味,好多花生粒,$10~12一串,同樣值得推介。
喂!「大家姐」等啦!
佢不知不覺間已成為荃灣地標
煎釀三寶