2016-11-13 1438 瀏覽
星期六放假同友人黎到荃灣, 想食個西餐lunch就發現福來村對面就有一間 望入去樓底好高, 就入去試試環境好闊落, 好有空間感叫個左個You & Me 二人餐同二款小食焗蠔面層有少量黑松露醬, 蠔size不算大, 一啖食落去黑松露味不會蓋過蠔味, 芝士輕輕點綴不會太溜沙律菜新鮮, 個人最鍾意黑醋汁, 汁醬份量合到好處, 不會過份多, 酸酸地好開胃, 吞拿魚外層有白芝麻好香, 增加口感先黎個廚師餐湯 - 每一啖都有大量野菌碎留係口腔, 好Fresh, 餐湯不會太溜, 適中剛好牛舌薄切, 有口感不會太油膩,配上蜜糖芥末汁好夾, 味道不過不失大傘菇面層係香草蕃茄醬, 醬料當中有新鮮蕃茄粒, 洋蔥粒,香草一齊煮, 大傘菇仲好juice, 做前菜相當合適意粉唔會煮得太濕, 每一條都混上黑松露及忌廉汁, 好creamy, 味道香濃豬助骨約6-7枝骨, 啖啖肉不會太淋, 有口感, 我地揀左燒汁甜甜地,同豬助骨好夾, 佢地配菜有都有薯角/烤什菜同芝士焗蕃茄. 薯角較粗身,好食過薯條賣相對於我呢個綠色控極滿意, 用左大量薄荷葉配埋梳打水真係清涼到喉嚨同朋友休閒咁過左一個下午, 餐廳播住音樂, 一路傾計
望入去樓底好高, 就入去試試
環境好闊落, 好有空間感

叫個左個You & Me 二人餐同二款小食
黑松露芝空焗蠔
野菌湯
燒牛舌配蜜糖芥末汁
蕃茄醬香草烤大傘菇
黑松露野菌忌廉意粉
鐵板燒豬助骨
薄荷青檸梳打

同朋友休閒咁過左一個下午, 餐廳播住音樂, 一路傾計慢慢食. 係荃灣小區都搵到一間有特色既餐廳. 推薦!
2016-11-12
黑松露芝空焗蠔